Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати бил експремиерът и лидер на

...
Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати бил експремиерът и лидер на
Коментари Харесай

Борисов се притесни, че ще е следващият разпитан

Целта на разпитите на някогашни високопоставени магистрати бил експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това смята самият той. Борисов се появи пресконференция на ГЕРБ, на която съпартийците му оценяваха работата на служебното държавно управление. Според някогашния министър председател цялото следствие на Главна дирекция " Национална полиция " е " цирк ", проведен поради идните през юли избори.

" Тоя цирк не е против прокурори и следователи. Целта съм аз. Предполагам, че и мен ще ме викнат седмица преди изборите, вие ще бъдете викнати на тоя панаир. Това е като за шкафчетата - те ме издебнаха, нагласиха и снимаха. Това е началото и края на един сюжет “, сподели Борисов, който оцени по същия метод и абсурда " Илчовски ":  " Набедиха едно момиче, което аз в никакъв случай не съм виждал, тъй като чули... "

" Престанете с тая джипка, НСО има 6 " Тойоти " - " Секвои " и на тях се вози Радев, вози се Стефан Янев, возят се всички, при мен е била една ", съобщи още Борисов.

Той изясни, че евентуално ставало дума за инспекция по остарял сигнал против него. Сигналът бе упоменат от вътрешния министър Бойко Рашков преди няколко седмици. Министърът изясни по какъв начин при него е пристигнал човек и му разказал, че бил застрашен, че жена му и децата му няма да схванат дали не ядат неговото месо.  " Става дума за някакъв сигнал от 2009 година Нито го знам тоя човек, нито го познавам. Поразпитах малко, но то се оказа, че е различен човек, тъй като този, за който твърдяха първоначално, работи в одита на Министерството на здравеопазването вече доста години. Някой чул – уволнен 2009 година в миналото и би трябвало да си спомня дали някой е идвал 2009 година при мен. Сега разиграват този цирк, задачата съм аз. От 2009 година желаете ли да ви разпитам дали помните дали с някой сте се срещали и дали някой е чул ", сподели водачът на ГЕРБ. " Тормозят хората. Търсят очевидци като гневни ", заключи той. 

" Ставам проверяващ жител и ще съм доста добър в тази си активност. Като основен секретар на Министерство на вътрешните работи имах 90% утвърждение. Ще видите какви митничари са си назначили, покровителствали контрабандата. Аз тях ги знам, половината съм ги арестувал ", уточни водачът на ГЕРБ. Той за следващ път прикани Слави Трифонов да поеме отговорност. 

Преди появяването на Борисов някогашни министри и сегашни кандидат-депутати от ГЕРБ осъдиха дейностите на служебния кабинет.

" Това не е общоприет длъжностен кабинет. Той е назначен от Румен Радев, само че има политически профил. Това е съдружен кабинет на Българска социалистическа партия, " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! " и се ползва с поддръжката на Движение за права и свободи ", съобщи Тома Биков, като даде съответни образци по линия на Българска социалистическа партия (Бойко Рашков, Янаки Стоилов, Христо Бозуков), Демократична България (Кирил Петков, Асен Василев, Стойчо Кацаров) и ИСМВ (Велислав Минеков).

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разгласи, че ще сезират ЦИК за " предизборна агитация и пропаганда ", осъществявана от служебното държавно управление. По думите му има " надълбоко вкопаване "  във всички структури. " Изборите по кодекса " Трифонов "  ще бъдат меко казано голямо предизвикателство – ще има освен логистични компликации, свързани с превозване на машини и изборни бумаги. Ще има компликации за всеки да упражни правото си на глас “, предвеща Дончев.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов сподели, че " това ръководство на здравната рецесия сега съзнателно приготвя страната за нова, четвърта вълна на COVID-19 ". Според него има терзания в общественото пространство за лобистки текстове, които обслужвали частни и корпоративни ползи в опазването на здравето и някои разпореждания можело даже да затворят лечебни заведения. " Никога в Министерството на здравеопазването не е вилнял подобен лобизъм и това е извънредно рисково за България и българските лекари, пациенти и лечебни заведения ", каза Ангелов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР